00000

نکات خانه داری در کاربرد ذغال

نکات خانه داری در کاربرد ذغال :

 

  1. برای از بین بردن بوی نم خانه‌های قدیمی از ذغال گرم استفاده کنید . ذغال بوی نامطبوع را به خود جذب می‌کند . بنابراین می توانید چند تکه از آن را در جاهای مختلف منزل قرار دهید.
  2. برای رفع بوی یخچال می‌توانید مقداری ذغال را نیم کوب کنید ، در کیسه پارچه‌ای نازکی بریزید و در‏ یخچال به خصوص طبقات بالای آن بگذارید. هرچند وقت یک بار کیسه ذغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره قدرت جذب بو داشته باشد.
  3. ذغال روشن بوی باقیمانده حاصل از دود سیگار را از بین می برد چند عدد ذغال روشن را در ظرف های فلزی کوچک گذاشته و در نقاط مختلف خانه قرار دهید .
  4. چنانچه در پیک نیک قصد داشتید در قابلمه ، ماهیتابه یا کتری خود ، روی ذغال های صحرایی غذا درست کنید اما نگران سیاه شدن بیرون ظرف خود هستید ، می توانید به پشت ظروف خود کمی خمیر ریش تراشی بمالید . با این تدبیر سیاهی ناشی از دود ذغال به راحتی پاک خواهد شد ، بدون آنکه خراشی به ظروف شما وارد شود .
  5. از وجود بی‌شمار مورچه در خانه رنج می‌برید؟ به در و دیوار، کابینت و همه جای خانه، مورچه آویزان است؟ شب‌ها از دست آنها آرامش ندارید؟ نگران نباشید ! کافی است مقدار مساوی سرکه و آب را با هم مخلوط کنید و کابینت‌ها، کف و هر جایی را که امکان دارد، با این محلول بشویید تا مورچه‌ها از منزل شما دور شوند. برای این منظور، قرار دادن ذغال خشک یا تکه‌ای لیموترش در محل زندگی آنها نیز موثر است .
  6. تمامی هودها فیلتری دارند که مقدار زیادی از چربی و گرد و غباری که گاهی وارد کانال هواکش می‌شود را جذب می‌کند. در صورتی که به هر دلیلی امکان نصب هواکش برای شما مقدور نیست، از فیلترهای ذغالی استفاده کنید. این نوع فیلترها گرد و غبار و چربی را بهتر به خود جذب می‌کنند و گر چه به اندازه هودهای دارای هواکش موثر نیستند اما به هر حال موجب پاک‌تر شدن هوای آشپزخانه می‌شوند.فیلترهای متالیک طول عمر زیادی دارند و در صورتی که همراه با فیلتر ذغالی استفاده شوند می‌توانند بسیار کاربردی باشند. فیلترهای چربی فقط چربی را جذب می‌کنند و فیلترهای ذغالی بوهای نامطبوع را جذب می‌کنند ولی به تنهایی چندان کارآمد نیستند.
۷. یکی از مهمترین ویژگی‌های اتاق خواب، دارا بودن تشک خواب راحت و مناسب است. تشک‌های خواب بامبو، احساس توصیف‌ ناپذیری از طبیعت سبز زیبا و آرامش را به وجود می‌آورند. اگر درباره ذغال چوب بامبو اطلاعات کمی دارید بهتر است بدانید پودر ذغال چوب بامبو در مراحلی کاملاً طبیعی در غارهای زیرزمینی تولید شده و در مرحله تنیدن نخ، به پنبه و پلی‌استر اضافه می‌شود. پارچه‌های بافته شده از این نخ‌ها کاملا قابل شست‌وشو هستند و خواص خود را به راحتی از دست نمی‌دهد. بنابراین تشک‌هایی که از نخ ذغال چوب بامبو تهیه می‌شوند، علاوه بر دوام و عمر طولانی، از رایحه خوبی نیز برخوردارند .یکی از خصوصیات ذغال چوب بامبو، تنظیم و حفظ حرارت داخلی تشک‌هاست و می‌تواند در صورت لزوم درجه حرارت داخلی آن‌ها را تا ده درجه افزایش دهد. تمرکز و جذب اشعه مادون قرمز نیز از دیگر خصوصیات تشک‌های بامبو است که باعث افزایش جریان خون در دیواره سلولی و عملکرد بهتر قلب می‌شود .این تشک‌ها کاملا ‌ارگانیک و طبیعی هستند. اساس ساخت آن‌ها از گیاهانی چون بامبو، اکالیپتوس و آلوئه‌وراست که وجود ضایعات‌شان در طبیعت به اکوسیستم صدمه‌ای نمی‌زند و به راحتی قابل بازیافت است .
۸. مهم ترین کاربرد ذغال چوب استفاده از آنها در تصفیه کننده ها است. لذا ذغال در تصفیه آب خانه ها و جهت ساخت ماسک ها کاربردی وسیع دارند و علت آن متخلخل بودن ذغال و وسیع بودن سطح تماس آن با سیال است.

 

دارو شناختی و اثرات مهم :

ذغال طبی درمسمویت های شدید به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین نوع ذغال دارای سطحی وسیع است که می تواند بسیاری از کمپلکس ها را جذب کند. این مواد قابل جذب سیستماتیک در بدن نمی باشد به همین دلیل مانع جذب بسیاری از مواد سمی در بدن می شود. اصولا ذغال را همراه با مواد مسهل تجویز می کنند تا مواد سمی زمان کمتری در روده بماند. همچنین آن را با مواد تهوع آور مانند ایپکانیز استفاده می کنند. ذغال فعال می تواند به عنوان پادزهری قوی برای بسیاری از سموم استفاده شود. (البته سمومی مانند اسیدهای معدنی، قلیایی ها و مواد محلول دراسیدهای معدنی از جمله تولبوتامید از این قاعده مستثنا می باشند) همچنین کپسولهایی از ذغال تهیه شده است که برای جلوگیری از نفخ و مشکلات روده و معده به کار می رود. این کپسولها باید شش ساعت قبل و یا یک ساعت بعد از داروهای دیگر مصرف گردد تا مانع جذب آنها نشود .

نکات قابل توجه :

انواع ذغال کاربردهای دیگر نیز دارند مثلا بعضی به عنوان بوگیر و یا برای رنگبری بعضی مواد به کار می روند. بعضی ذغالها در ماسک های تنفسی برای جذب و دفع بعضی از گازهای سمی استفاده می شوند .
زغال خوراکی باید طبی باشد تا هیچ گونه آلودگی به همراه نداشته باشد .

عوارض جانبی :
مصرف ذغال ممکن است مشکلاتی برای روده و معده به وجود آورد .

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *